Mataró Notícies

Quatre escriptores i quatre mirades a la literatura

Quatre escriptores i quatre mirades a la literatura

Cristina Salad

Quin és el procés que segueix un escriptor per escriure? Com s’enfronta al repte del paper en blanc? i al d’explicar una història i dotar-la de sentit? Això és el que debatran aquesta tarda quatre escriptores mataronines, totes elles dones, al col·loqui que es farà a les 19h de la tarda a la Biblioteca Antoni Comas. Són Pilar González Agápito, Marta Novellas, Emilia Illamola i Maria Català que en un debat moderat per la periodista Teresa Carreras parlaran sobre com escriuen o què les inspira, entre molts altres temes. Explica Emilia Illamola, una de les autores participants i qui ha estat coordinant el col·loqui que es tracta de donar visibilitat a dones que escriuen avui a Mataró, a l’hora que intenten retirar la cortina que plana sobre el que significa escriure un llibre. Un tema, del que diu Illamola, habitualment no se’n parla.

Un exemple dels temes que es debatran al col·loqui és com posar-se a escriure després de tenir una idea. Per Emilia Illamola el més important és conviure amb aquesta idea, amb el tema sobre el que vol explicar i desenvolupar una història. Un procés que per ella és llarg i ha d’interioritzar.

El col·loqui començarà a les 19h, es farà a la biblioteca Antoni Comas. És un acte que s’emmarca en el programa d’actes organitzats a Mataró per commemorar el Dia Internacional de les Dones.