Mataró Notícies

Ramon Manent descobreix Puig i Cadafalch amb imatges dels seus edificis

Ramon Manent descobreix Puig i Cadafalch amb imatges dels seus edificis

Marc Rodriguez Sedano

Descobrir la figura de Puig i Cadafalch a través dels edificis més emblemàtics de l’arquitecte. Aquesta és la idea amb què neix l’exposició de fotografies fetes pel mataroní Ramón Manent, que vol difondre tota la tasca que Josep Puig i Cadafalch va fer a Catalunya i més enllà de les nostres fronteres. Una bona manera de commemorar els 150 anys del naixement de l’arquitecte i polític que, segons Manent, encara és un gran desconegut. El fotògraf ha volgut destacar aspectes concrets de l’obra de Puig i Cadafalch perquè assegura que en els petits detalls és on rau l’essència d’un arquitecte tan polifacètic com controvertit.

Manent explica que Puig i Cadafalch era un gran director d’orquestra que buscava els millors solistes per confeccionar un equip que ha estat capaç de fer grans obres arquitectòniques. Un arquitecte referent del què potser no se’n parla tant com caldria. Tal com explica Manent, el mataroní era una persona incòmoda, també a nivell polític, i potser és per això que no es fa tant ressò de la seva obra.

L’exposició de fotografies de Manent es pot visitar a la biblioteca Pompeu Fabra fins al 15 de juliol i, de cara al novembre, el fotògraf està preparant una nova mostra que s’instal·larà al museu del disseny de Barcelona.