Mataró Notícies

Rumbafest tancarà l'edició 2016 a Mataró, bressol de la rumba catalana

Rumbafest tancarà l'edició 2016 a Mataró, bressol de la rumba catalana

Marta Gómez Castellà

El Festival RumbaFest arriba a Mataró el proper dissabte 17 de desembre. Després de la visita exitosa a Igualada i Sant Quirze del Vallès, ara és el torn del bressol de la rumba catalana. Des de 2/4 de 5 de la tarda fins les 12 de la nit, la Plaça de l’Ajuntament de Mataró serà l’escenari d’aquest dia dedicat a la rumba. Un cicle de música que ara aterra a la capital del Maresme amb la intenció de promoure la música que es fa al voltant de cada un dels llocs on se celebra aprofitant també  l'experiència dels músics i promovent la música de proximitat.

A Mataró sonaran les bandes històriques de la rumba catalana com Sabor de Gràcia i Rumba 3, a més a més de Triampa, Street Rumba, Muchacho i Los Sobrinos. De fet, en aquesta edició del RumbaFest, Muchacho Serviolé, considerada una de les promeses d'aquest estil musical, presentarà un dels seus nous projectes. Un conjunt d'activitats i actuacions que pretenen dirigir-se totes a un públic familiar.

I és que Peret no podia faltar en una jornada com la que es preveu pel dia 17 i en la que es recordarà en diferents ocasions al rei de la rumba catalana. De fet, el RumbaFest d'aquest 2016 agafa embranzida per poder començar a pensar en l'edició de l'any vinent. Cada una de les parades del festival costa 20.000 euros que subvenciona, en gran part, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Mataró però, en cas que el circuit continués, no fallaria a la cita.

Una de les coses que tenen molt clara els organitzadors és que aquest circuit de rumba catalana s'ha de programar per si sol i mai fer-ho dins de qualsevol altre context. El 25 de juliol del 2015 la rumba catalana va ser declarada Patrimoni Cultural i Música Popular i Tradicional de Catalunya i se segueix donant suport a la candidatura per la declaració com a Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO.