Mataró Notícies

Sílvia Tarragó explica els orígens del Tibidabo a 'T'ho donaré tot'

Sílvia Tarragó

Sílvia Tarragó explica els orígens del Tibidabo a 'T'ho donaré tot'

MataróNotícies.cat

‘T’ho donaré tot’ és el títol de la segona novel·la per a adults de la periodista i escriptora de Cabrera de Mar Sílvia Tarragó. Es tracta d’una història coral que se situa a la Barcelona de principis del segle vint, quan convivien el Modernisme i el Noucentisme amb les primeres lluites obreres al carrer. En aquella època també és quan es va començar a urbanitzar una de les avingudes més elegants de Barcelona, la del Tibidabo, on es troba el parc d’atraccions. Precisament, en les primeres pagines del llibre s’explica l’origen del nom de la muntanya on es situa aquest parc: en llatí significa ‘t’ho donaré’. D’aquí ve també el títol de la novel·la.   

Sílvia Tarragó ha explicat als micròfons de Mataró Ràdio que ‘T’ho donaré tot’ segueix la mateixa línia del seu anterior llibre, ‘Temps de la llum’, també centrat en la Barcelona del segle passat. Però en aquest cas, el tema plantejat ara "és diferent". Segons Tarragó, ‘T’ho donaré tot’ és una novel·la amb romanticisme, intriga i drama, que ens transporta als orígens del parc d’atraccions del Tibidabo. El llibre inclou dades històriques i fins tot hi ha personatges que veuran immersos en un crim però ‘T’ho donaré tot’ "no es pot considerar una novel·la històrica ni del gènere negre", com diu la mateixa Tarragó. I és que a l'escriptora l'interessa més el costumisme, centrar-se en el dia a dia dels personatges, detallar què mengen, què llegeixen o com vesteixen.

Tarragó, que va dirigir durant 14 anys la llibreria Proa de Premià de Mar, és també autora de diversos llibres per a joves, com la saga 'Top Fairies', la novel·la 'La veu del roure' i el llibre de relats 'Ciutats de l'impossible'. Però també ha escrit poesia. És la guanyadora la 13a Mostra Literària del Maresme i del primer Premi de Poesia Alella a Maria Oleart. En l'àmbit de la divulgació és coautora del llibre 'El Masnou blauverd'.