Mataró Notícies

Tot a punt per a la processó General de Divendres Sant

Tot a punt per a la processó General de Divendres Sant

Marc Rodriguez Sedano

La processó General de Divendres Sant, considerada Patrimoni Cultural de Mataró des de 2013, és un dels actes més importants de la setmana santa de la ciutat, en què participaran totes les confraries i germandats, juntament amb els Armats de la ciutat de Mataró.

Es tracta d’una de les processons més importants de Catalunya i que comença de de diversos indrets de al ciutat: A les sis de la tarda, des de les Caputxines sortirà la Coronació d’Espines del Jesús Natzaret i nostra senyora de l’Esperança. A dos quarts de set, serà el torn de la sortida en processó de la Verònica, des de Sant Josep i també dels Armats de Mataró, que aniran a recollir el Sant Crist de la Bona Mort al carrer Prat de la Riba. Serà a partir de dos quarts de vuit del vespre quan doni el tret de sortida la processó General de Mataró, que anirà des de Plaça Santa Maria, passant pel carrer Nou, La Riera, carrer d’Argentona, El Torrent, plaça de Santa Teresa, carrer Santa Teresa i plaça Santa Anna.

La processó de Divendres Sant és organitzada per la comissió de Setmana Santa amb la col·laboració de totes les cofraries i germandats.