Mataró Notícies

"Aixequem persianes" ajuda a obrir quatre negocis nous a Mataró

"Aixequem persianes" ajuda a obrir quatre negocis nous a Mataró

Cristina Salad

Quatre negocis han engegat projecte a Mataró des de la posada en marxa del programa “Aixequem persianes”. Una iniciativa de l’Ajuntament per recuperar l’activitat econòmica als barris de la ciutat. La voluntat és donar una nova oportunitat a locals en desús posant en contacte a propietaris de locals i emprenedors que vulguin posar en marxa un negoci. Es busca especialment promoure espais en barris com el Pla d’en Boet, Rocafonda o Cerdanyola. La campanya es va posar en marxa el passat 1 de març i en els primers tres mesos de funcionament, l’Ajuntament ha censat més de 200 locals buits. A més, s’ha contactat amb més d’una quarantena de propietaris particulars i amb una vintena d’emprenedors que busquen local per engegar el seu negoci i 30 locals ja s’han adherit a la campanya. La regidora de promoció econòmica, Dolors Guillén, celebra la bona acollida del projecte “Aixequem persianes”.

Per fer realitat els projectes dels emprenedors, Promoció Econòmica fa un acompanyament per ajudar-los a crear plans d’empresa i opcions de negoci per tal que la idea acabi sent un negoci obert. D’aquesta manera es vol fomentar l’emprenedoria –especialment en l’àmbit de l’economia social i cooperativa-, afavorir l’ocupació de la gent jove i els autònoms, i complementar l’oferta comercial i de serveis del barri.

El programa també ofereix subvencions fiscals beneficioses tant pels propietaris com pels emprenedors. Així, la modificació de les ordenances aprovada pel ple del mes de març permet als emprenedors aconseguir  bonificacions en la taxa de llicències ambientals i comunicacions prèvies, i pels controls posteriors a l’inici de l’activitat, del 100% si és zona Llei de barris i del 50% per a la resta de la ciutat. Per altra banda, els propietaris podran acollir-se a una bonificació del 100% de l’IBI per als exercicis 2017, 2018 i 2019 si el local està en alguna de les zones de Llei de barris i un 50% si té altres ubicacions.