Mataró Notícies

Alumnes de Santa Anna creen un projecte per distreure els pacients pediàtrics de l'Hospital de Mataró

Alumnes de Santa Anna creen un projecte per distreure els pacients pediàtrics de l'Hospital de Mataró

Clara Sanchez

Deu alumnes de primer d’ESO de l’escola Pia Santa Anna de Mataró creen un projecte que a través del voluntariat pretén que els pacients de la planta de pediatria de l’Hospital de Mataró puguin distreure’s amb diverses activitats. En el marc d’una assignatura optativa d’emprenedoria social han creat “Somriures conjunts”. Una iniciativa  que a hores d’ara encara no està en marxa però que amb la col·laboració de l’escola i del propi centre hospitalari pretén començar a funcionar a partir del proper mes de setembre.

Les noies que han impulsat aquesta iniciativa destaquen que la resposta ha estat més que positiva tant per part del seu entorn com de l’escola. Alguna d’elles a més assenyala que aquesta experiència l’ha encoratjat a decantar-se professionalment per aquesta branca de l’emprenedoria social, per la qual ja tenien interès.

Algun dels principals entrebancs amb els que s’han trobat en el procés han estat les qüestions legals de l’Hospital, sobretot centrats en la privacitat dels pacients. Uns detalls que a hores d’ara el centre hospitalari està treballant perquè el projecte pugui ser una realitat. En canvi han estat moltes les que ja han mostrat l’interès per fer-se voluntaris quan “Somriures conjunts” estigui en funcionament.