Mataró Notícies

Augmenta un 1,7% el preu del lloguer dels pisos a Mataró

Augmenta un 1,7% el preu del lloguer dels pisos a Mataró

Eli Solsona

Puja el preu del lloguer dels pisosLlogar un pis a la capital del Maresme és més car ara que abans de l'estiu. El preu del lloguer de pisos a Mataró ha pujat un 1,7% durant el tercer trimestre de l’any. Segons l’últim informe del portal immobiliari idealista.com, llogar un habitatge a la capital del Maresme costava 8,8 euros el metre quadrat el mes de setembre. Mataró és, després de Manresa i L’Hospitalet, la tercera ciutat catalana on més ha pujat el lloguer. El director comercial d’idealista.com, Eduard Andreu, atribueix aquest augment del preu del lloguer a un augment de la demanda. Andreu constata que ha augmentat el parc d’habitatges de lloguer perquè costen més de vendre, però també hi ha més població que opta per convertir-se en arrendatari i no en comprador.

Altres municipis com Castelldefels, Sant Cugat o Santa Coloma de Gramenet, han experimentat una davallada del preu del lloguer. En aquest sentit, Eduard Andreu considera que, a curt i mig termini, seguirà aquesta contenció del preu del lloguer i, fins i tot, baixarà. Pel director comercial d’idealista.com, les condicions per comprar un habitatge han canviat i això ha beneficiat l’augment del lloguer.

En declaracions a Mataró Ràdio, el director comercial d’idealista.com, també ha fet la seva particular valoració de com pot afectar als llogaters l’augment de l’IBI. Recordem que el govern municipal es veu obligat a apujar un 32% de mitjana l’impost sobre els béns immobles l’any que ve. Per Andreu, els propietaris podrien repercutir aquesta pujada en el preu del lloguer. Evidencia, però, que després de les eleccions generals del 20-N podria canviar el marc legal.

Segons idealista.com, Barcelona és la ciutat catalana on llogar un pis és més car. Després de Barcelona les ciutats més cares de la província són Sitges, seguida de Castelldefels, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat del Vallès. En tots aquests municipis, el preu del metre quadrat supera els 10 euros. A l’altre plat de la balança, les ciutats més econòmiques són Manresa -llogar-hi un pis costa 6,3 euros el metre quadrat-, Terrassa -7,4 euros el metre quadrat- i Granollers –7,7euros el metre quadrat-.

Etiquetes: