Mataró Notícies

Creix el turisme nacional, tot i el predomini de l'internacional, a la comarca del Maresme

Creix el turisme nacional, tot i el predomini de l'internacional, a la comarca del Maresme

MataróNotícies.cat

El nombre de turistes catalans i espanyols que visiten el Maresme augmenta l’últim any. Tot i que el turisme internacional es manté com a font principal de visitants a la comarca, el turisme nacional ha augmentat un 3’7% l’últim any i representa un 39’9% del turisme. Unes dades que recull l’informe “Perfil del Turista 2016” que elabora LABturisme de la diputació de Barcelona en col·laboració amb el Consorci de Turisme del Maresme. Unes dades que per a Joaquim Arnó, president del Consorci de Turisme del Maresme, rubriquen la feina feta per potenciar activitats d’oci que permetin redescobrir la comarca a través de propostes variades com el senderisme o els concerts.

Si posem el detall en la procedència, del total de turistes catalans un 69’4% provenen de la província de Barcelona. Per comarques, el Barcelonès se situa en primer lloc amb 48’2%. Pel que fa a la resta de l’Estat espanyol, Madrid és la primera font de visitants. Dels turistes que provenen d’altres països, el Regne Unit es manté com l’estat del que procedeixen el major nombre de pernoctacions internacionals. Un turisme que ha passat de venir al Maresme principalment per anar a la platja a optar pels passejos tranquils i el descans. Un fet que ajuda a desestacionalitzar el turisme.

El caràcter i l’amabilitat dels maresmencs i la seguretat ciutadana són els aspectes que valoren més positivament els turisme; el pitjor valorat són els punts d’accés a Internet.