Mataró Notícies

Dos restaurants de Mataró se sumen a les Jornades del vi de la DO Alella

Dos restaurants de Mataró se sumen a les Jornades del vi de la DO Alella

Eli Solsona

Dos restaurants de Mataró participen durant aquest mes de març a les vuitenes Jornades Gastronòmiques del vi de la Denominació d’Origen Alella. Són els restaurants La Treva (situat al carrer Iluro) i El Nou-cents (situat al Torrent), que ofereixen menús d’entre 20 i 40 euros maridats amb vins d’aquesta denominació d’origen. És la primera vegada que restaurants de la capital del Maresme participen en aquestes jornades, que aquest any han ampliat el nombre de restaurants fins a una cinquantena, de vint-i-dos municipis del Maremse, Vallès Oriental i Barcelonès Nord, segons apunta Alejandra Lara, gerent del Consorci de la Denominació d’Origen Alella.

Per ajudar els restaurants a triar els vins amb què maridar els seus plats, el Consorci de la DO Alella va organitzar al gener una trobada entre els vuit cellers d’aquesta denominació d’origen i els restaurants per tal de facilitar als restauradors l’elecció dels vins que millor s’avenen amb les seves propostes culinàries. Un cop a taula, els vins se serveixen a copes, de manera que els comensals poden degustar més varietats de vins amb els menús.

Amb aquestes jornades, a més a més de generar sentiment de pertinença a la DO Alella, també es pretén dinamitzar econòmicament el territori i el sector de la restauració.

La Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró ha fet difusió de les jornades entre els restaurants de la ciutat amb la col•laboració del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona i Maresme, per tal de identificar i captar els restaurants susceptibles de participar-hi. Aquesta iniciativa respon a l’objectiu de l’Ajuntament de promocionar la gastronomia del territori, els productes de la terra i dinamitzar els sectors econòmics locals.
 

Etiquetes: