Mataró Notícies

El Cafè de Mar, Ateneu Cooperatiu per impulsar iniciatives d’economia social al Maresme

El Cafè de Mar, Ateneu Cooperatiu per impulsar iniciatives d’economia social al Maresme

Elisabet Solsona

El Cafè de Mar esdevé un Ateneu Cooperatiu per impulsar iniciatives d’economia social i cooperativa al Maresme. Actualment, al Maresme hi ha 195 cooperatives –un 5% de totes les que hi ha a Catalunya-. La voluntat d’aquest projecte que amplia l’àmbit territorial del Cafè de Mar és que, fins a l’octubre, s’afavoreixi la creació de 30 cooperatives més a la comarca i, per tant, es generin nous llocs de treball de qualitat. Per fer-ho possible, la Generalitat destinarà prop de 200.000€ per a l’impuls d’aquest ateneu, punt de referència on organitzacions cooperatives i d’economia social treballaran juntes per crear nous llocs de treball. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat aquest migdia el nou Ateneu Cooperatiu Cafè de Mar, un dels deu que formen part de la xarxa impulsada pel Departament arreu de Catalunya.

Al seu torn, l’alcalde David Bote ha recordat el passat de tradició cooperativista de la ciutat i també ha subratllat l’esforç que s’ha fet en els últims anys per tornar a donar un impuls a l’economia social i cooperativa. En aquest sentit, ha posat com a exemple el Cafè de Mar i els projectes que ja s’hi han posat en marxa -com el viver i la llançadora- per promocionar l’economia social i col·laborativa.

La creació de la xarxa d’ateneus arreu del territori compta amb un pressupost de 3,3M € pel conjunt de Catalunya. Els deu ateneus s’han establert a Barcelona ciutat; Barcelonès Nord, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Catalunya Central, Girona, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Alt Pirineu i Aran, i Maresme.

Abans de presentar l’Ateneu Cooperatiu Cafè de Mar, la consellera Dolors Bassa ha visitat l’Ajuntament, on ha signat al llibre d’honor.