Mataró Notícies

El CCMaresme selecciona empreses perquè s'expandeixin a Alemanya

El CCMaresme selecciona empreses perquè s'expandeixin a Alemanya

Marc Rodriguez Sedano

El Consell Comarcal del Maresme torna a impulsar el programa que permet a les empreses alimentàries de la comarca promocionar-se de manera internacional. Una experiència que dóna l’oportunitat d’obrir-se a nous mercats i rebre assessorament per començar a exportar els productes propis a altres països. Com explica la consellera de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Alicia Rodríguez, la internacionalització ajuda al creixement empresarial i també a millorar l’organització interna. Bàsicament, perquè, com apunta Rodríguez, cal tenir un pla de negoci que permeti tenir una missió concreta a l’empresa i és això el què les permetrà expandir-se. Una internacionalització que aquest any triarà Alemanya per donar-se a conèixer.

Des del Consell Comarcal, asseguren que les empreses que volen exportar han d’estar ben preparades i és per això que el primer pas consisteix en seguir un procés que ajudi a les empreses alimentàries interessades a expandir-se. L’any passat van ser 20 les empreses que van tenir l’oportunitat de guanyar visibilitat al mercat francès. Una bona experiència, segons explica l’Àlex de la Iglesia. Un productor de croquetes artesanes, que va participar en la passada edició de la campanya.

Un projecte que no té cap cost per a les empreses i que, donat l’èxit que va assolir l’any passat, ha volgut repetir-se. Segons explica el Consell Comarcal del Maresme, 20 empreses van aconseguir uns resultats satisfactoris, així que totes les que vulguin donar-se a conèixer al mercat alemany podran presentar el seu projecte empresarial fins al 29 de juny.

Etiquetes: