Mataró Notícies

El Consell Econòmic i Social, front comú per lluitar contra la crisi i generar ocupació

El Consell Econòmic i Social, front comú per lluitar contra la crisi i generar ocupació

Eli Solsona

Presentació en societat del Consell Econòmic i Social. Es tracta d’un punt de trobada entre patronal, sindicats i administració per treballar conjuntament per combatre els efectes de la crisi i reactivar l’economia. Aquest front comú té com a prioritat generar confiança, reactivar l’economia i crear més ocupació i de més qualitat. Per part de la patronal, Roser Moré de la FAGEM i Ambròs Martínez de la PIMEC han celebrat que s’hagi pogut tirar endavant una iniciativa com aquesta on s’hi trobin el sector públic i privat, i han mostrat la seva predisposició a trobar sortides que permetin activar l’activitat, com per exemple promocionar els productes de km 0.

CCOO i UGT, per la seva banda, han insistit en la necessitat de seure i “anar per feina” per impulsar mesures que permetin millorar la situació i frenar l’atur. El secretari general d’UGT del Maresme, Lluís Torrents, considera que aquest Consell ha de ser un instrument que permeti crear “més ocupació i de més qualitat” a les empreses de la ciutat. El coordinador de CCOO al Maresme-Vallès Oriental, Ovidi Huertas, ha afegit que cal apostar per potenciar la formació i que és un “projecte de ciutat” del qual “els mataronins se n’han de sentir partíceps”.

L’alcalde, Joan Mora, ha destacat que la prioritat és unir esforços per “generar il•lusió i confiança al teixit empresarial”. També ha reiterat que l’experiència de crear el Consell Econòmic i Social pot funcionar a Mataró com un banc de proves i que, en cas que el seu funcionament sigui un èxit, la voluntat és exportar la iniciativa a un nivel supramunicipal.

La creació del Consell Econòmic i Social es va aprovar al ple per unanimitat de tots els grups. La presentació d’aquest front comú s’ha fet al saló de plens de l’Ajuntament.