Mataró Notícies

El pressupost del Consell Comarcal del Maresme creix per segon any consecutiu

El pressupost del Consell Comarcal del Maresme creix per segon any consecutiu

Cristina Salad

De cara al 2017, el pressupost del Consell Comarcal del Maresme serà de 32milions 295mil euros, dos milions d’euros més (un increment del 6.75%) que l’any anterior. Són diners provinents de l’increment d’ingressos que tenen les diferents àrees de l’ens. El pressupost segueix dos eixos fonamentals: el territori i les persones. En quant al territori, les accions es volen encaminar a “mitigar els efectes del canvi climàtic”. Pel que fa a les persones, la intenció és “posar en marxa línies de treball per crear ocupació”. Uns números que explica el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, són austers i realistes que donen resposta a les necessitats del Maresme i dels seus habitants.

A diferència d’altres administracions, el Consell Comarcal del Maresme és una entitat finalista, és a dir, que el seu pressupost es fonamenta majoritàriament en diners que rep d’altres administracions per destinar-los als serveis que dóna l’ens. Això significa, per exemple, que del pressupost de 32 milions i escaig d’euros per 2017, només disposa d’un 0.23% de capacitat d’acció. D’aquesta manera, els ingressos per l’àrea de Medi Ambient són de pràcticament disset milions i mig d’euros. Aquesta àrea rep una nova partida per crear projectes que fomentin l’estalvi energètic. Els que es destinen a Benestar Social són més d’11milions 750mil euros.  S’incrementen els ajuts als municipis destinats a persones dependents o gent gran. Els ingressos també permeten destinar  més diners a les beques menjador o al al transport adaptat.

El ple del Consell Comarcal va aprovar els comptes per l’any vinent amb els vots favorables de CiU, PSC i PP i l’abstenció de Ciutadans. Els grups d’ERC, CUP i ICV van votar en contra d’aquests números.