Mataró Notícies

El SOM busca empreses que participin al programa "Insertext"

El SOM busca empreses que participin al programa "Insertext"

Clara Sanchez

El Servei d’Ocupació de Mataró cerca empreses que acullin en pràctiques els treballadors que han participat del programa “Insertext”. Es tracta d’una iniciativa que consisteix en reciclar professionals que s’havien dedicat al sector del tèxtil, en concret al gènere de punt, per tornar a incorporar-los al mercat laboral. Fins al moment ja s’ha fet el primer pas de formació i ara la idea és que puguin desenvolupar tot el que han après en empreses del sector fent un període de practiques que a la llarga els podria portar a establir una relació laboral.

El programa “Insertext” ofereix a les empreses que ofereixin a aquests treballadors un conveni de pràctiques 500 euros per cada mes de contracte i una subvenció per un mínim 3 mesos de contracte corresponent a 1.500 euros i un màxim de 6 corresponent a 3.000 euros. Els professionals del sector que estan pendents de realitzar aquestes pràctiques formen part dels àmbits del disseny de moda assistit per ordinador, patronatge assistit per ordinador, tall i confecció de mostres i competències digitals i venda multicanal al sector del tèxtil.

Diversos agents públics com diversos agents públics com el TecnoCampus, Asegema (Associació d’Empresaris del Gènere de Punt), la FAGEM (Federació de Gremis Empresarials del Maresme), l’Escola Tèxtil de Canet, Eurecat, el CCM, la UGT i CCOO donen suport a aquesta iniciativa.

Etiquetes: