Mataró Notícies

La Fundació TecnoCampus augmenta un 25% el pressupost i un 2% el preu de les matrícules

La Fundació TecnoCampus augmenta un 25% el pressupost i un 2% el preu de les matrícules

Marta Gómez Castellà

La Fundació Tecnocampus amplia el seu pressupost en un 25 per cent aquest any 2017. Així ho ha aprovat el Patronat de la Fundació aquesta mateixa setmana, en un pressupost que aposta per pujades moderades dels preus de les matrícules i taxes i que es troba ara en un punt òptim d'equilibri financer. El pressupost pel 2017 se situa en 17,1 milions d'euros, que representa un 25 per cent més que als 13,7 milions d'euros del 2016. Dolors Guillén, presidenta Fundació Tecnocampus, explica que prenent com a punt de partida la pujada de l’IPC, que ha estat de l’1,9%, les matrícules s’han apujat un 2%.

Segons la Fundació es tracta d'un pressupost que preveu l'inici d'un període de consolidació però també de creixement. De fet, aquest 2017 hi haurà més de 300 professionals, entre Personal Docent i Investigador i Personal d'Administració i Serveis que hi treballen, més de 3.000 estudiants fet que supera aquesta xifra per primera vegada a la seva història, augmenten també en un 23 per cent les Beques Tecnocampus per facilitar l'accés als estudis de grau i es destina un milió d'euros a consolidar el nou edifici universitari, el TCM6, per absorvir el creixement del nombre d'estudiants. Mesures que arriben, diuen, després d'un llarg període de patiment.

Pel que fa a l'àmbit empresarial, el 2016 ha assolit el 100 per cent d'ocupació dels espais per a empreses i la Fundació analitza ara com afrontar aquesta forta demanda. Poder potenciar la innovació entre aquestes empreses és un dels grans objectius, fet que ha inspirat el projecte "Districte Tecnocampus" que s'està desenvolupant dins del Pla Estratègic dels propers anys i en el Mataró 2022 que tira endavant l'Ajuntament.