Mataró Notícies

La Generalitat anul·la la revocació del comitè d'empresa de Mataró Bus

La Generalitat anul·la la revocació del comitè d'empresa de Mataró Bus

Betty Doñate

El Departament de Treball ha anul·lat la revocació del comitè d’empresa de Mataró Bus que va aprovar la majoria de la plantilla el passat 26 de juny. La Generalitat ha pres aquesta decisió després d’haver demanat als treballadors que demostressin que a l'assemblea d'aquell dia van assolir-se les majories necessàries per revocar el comitè. Segons Treball, a l’expedient electoral no quedava clar si van votar tots els treballadors ni si van organitzar-se dues votacions diferents per revocar-lo, tal i com marca la llei. I així ho ha constatat ara. Per tant, Mataró Bus continuarà tenint el  mateix comitè d’empresa fins al desembre del 2019, que és quan s'acabarà el mandat dels sindicats escollits (CCOO, la UGT i la CGT) i quan s'haurien de convocar eleccions. 

El secretari comarcal de la UGT, Lluís Torrents, valora molt positivament la decisió de la Generalitat. De fet, confia que el comitè actual podrà continuar com a representant dels treballadors fins que s'acabi el mandat, el desembre del 2009. Segons Torrents, "és complicat" que els treballadors ara puguin impugnar la decisió de Treball. Però el que  sí faran dos dels sindicats d’aquest comitè – CCOO i la UGT -  és demanar a la direcció de Mataró Bus que posi de la seva part per "normalitzar" les relacions entre els treballadors de Mataró Bus i perquè no afecti el funcionament intern de l'empresa, segons ha explicat.  

La majoria de la plantilla de Mataró Bus ha volgut fer fora aquest comitè d’empresa perquè considera que no els representa: diuen que no pateixen ni l’estrès ni les pressions de la direcció que han denunciat tant Comissions Obreres com la UGT en diversos actes públics, incloent-hi el passat Ple de juny..