Mataró Notícies

La Plataforma Som Mobilitat insisteix en una mobilitat compartida amb vehicles elèctrics

La Plataforma Som Mobilitat insisteix en una mobilitat compartida amb vehicles elèctrics

Clara Sanchez

La Plataforma Som Mobilitat està a punt de celebrar el seu segon aniversari i ha aconseguit multiplicar per 7 el seu nombre de socis respecte fa un any. La cooperativa va fer els seus primers passos amb una 70ena de socis i a dia d’avui ja son més de 550 membres a la iniciativa. El principal repte de la plataforma continua sent aconseguir una mobilitat compartida que utilitzi vehicles elèctrics. Ara per ara estan posant en marxa el que es coneix com el carsharing elèctric.

Com dèiem la plataforma ja està posant en marxa el que es coneix com un carsharing elèctric. Des de Mataró s’ha aconseguit el suport tecnològic d’una cooperativa que segueix el mateix objectiu a Bèlgica i també l’assessorament d’una cooperativa de Suïssa que fa 20 anys que funciona i que compta amb 100mil vehicles i 1640 punts d’aparcament. Unes guies que estan sent útils per avançar amb aquest projecte no només a Mataró sinó al conjunt de Catalunya.

 A més, Som Mobilitat connecta les persones del barri o ciutat i busca una plaça d’aparcament 24 hores i un punt de càrrega. També ajuda al finançament per aconseguir una mobilitat més sostenible.