Mataró Notícies

L'ajuntament aprova subvencions als tributs per reactivar el comerç, especialment als barris

L'ajuntament aprova subvencions als tributs per reactivar el comerç, especialment als barris

Eli Solsona

L’Ajuntament aprova modificacions a les bases de subvencions de tributs per reactivar l’economia. La major part d’aquests canvis corresponen a la posada en marxa del projecte “Aixequem persianes”. Aquesta iniciativa busca recuperar l’activitat als barris, especialment a Rocafonda-El Palau-Escorxador i Cerdanyola. Es vol incentivar la reobertura de locals en desús i fer possible l’obertura de nova activitat oferint bonificacions tan als propietaris dels locals com als emprenedors que vulguin engegar-hi un negoci. Així doncs, els emprenedors que iniciïn activitat econòmica en un dels locals buits adherits a la campanya tindran una subvenció de la taxa per les llicències ambientals i comunicacions prèvies, i pels controls posteriors a l’inici de l’activitat, del 100% si és zona Llei de barris i del 50% per a la resta de la ciutat. Per altra banda, els propietaris podran acollir-se a una bonificació del 100% de l’IBI per als exercicis 2017, 2018 i 2019 si el local està en alguna de les zones de Llei de barris i un 50% si té altres ubicacions.

El ple també va aprovar altres mesures com ara una bonificació del 50% per les obres d’adequació de locals per a noves activitats –amb un límit de 1000€-, benefici al qual hi podran optar els emprenedors autònoms i les microempreses (màxim 5 treballadors), les cooperatives i les empreses d’economia social. També s’ha aprovat crear una nova taxa d’obertura d’activitats –es redueixen les quotes tributàries de gran part dels conceptes regulats per aquesta ordenança- i, una altra de nova, per la tramitació de sol·licituds d’autoritzacions temporals a la zona de domini públic marítim terrestre, que tindrà una quota de 153 €.

Les modificacions de les ordenances van ser aprovades amb els vots a favor del govern, PP i C’S. La resta de formacions es van abstenir.