Mataró Notícies

L'Ajuntament obre dues línies de subvencions per a empreses que contractin aturats

L'Ajuntament obre dues línies de subvencions per a empreses que contractin aturats

Elisabet Solsona

Les empreses de la ciutat que contractin aturats poden acollir-se a subvencions de fins a 3.000 euros per persona. L’Ajuntament destinarà un total de 141.000€ a aquestes ajudes durant el 2017, 87.000€ més que el 2016. Aquests diners, finançats per la Diputació i gestionats pel Servei d’Ocupació de Mataró (SOM), es repartiran en dues línies de subvencions: foment de l’ocupació i suport a la integració social, i InsertText II, de promoció de la indústria tèxtil. El regidor d’ocupació, Miquel Àngel Vadell, explica que aquestes dues línies de subvenció s’activen per afavorir l’ocupabilitat i poden garantir més continuïtat al treballador que els plans d’ocupació. 

La línia de subvencions de foment de l’ocupació van destinades a empreses que contractin persones aturades per un període mínim de tres mesos. L’import de la subvenció –entre 1.500€ i 3.000€-, anirà en funció de la durada del contracte. L’InsertText ja es va convocar l’any passat i hi van participar 82 persones aturades, de les quals 43 van trobar feina. Una quinzena d’empreses es van acollir a les subvencions a la contractació que s’oferien. A banda, d’aquestes dues línies de subvencions, Vadell explica que les PIMES també poden acollir-se a altres bonificacions.

A més a més, les empreses també poden acollir-se a altres projectes subvencionats per la Generalitat –Fem Ocupació per a Joves, Joves per a l’Ocupació i 30 Plus- que ofereixen la possibilitat de rebre una quantitat de 655€ per cada mes de contracte en contractacions mínimes de 6 mesos.

Etiquetes: