Mataró Notícies

L'UGT commemora el 125è aniversari a Mataró, bressol del sindicat

L'UGT commemora el 125è aniversari a Mataró, bressol del sindicat

Eli Solsona

El pavelló Teresa Maria Roca acull aquest matí l’assemblea de 1.200 delegats i delegades de l’UGT per commemorar el 125è aniversari del sindicat. Tot i que l’UGT es va constituir el 1888 en un Congrés a Barcelona, va ser al Centre Obrer de Mataró, un any abans, on es va decidir la seva creació. Durant l’assemblea, el secretari general de l’UGT, Cándido Méndez, ha carregat durament contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per les mesures econòmiques anunciades durant el Debat de l’Estat de la Nació d’aquesta setmana.

El secretari general de l’UGT diu de Rajoy que la seva preocupació per l’atur “només es manifesta en la retòrica”, i que una prova n’és les últimes mesures per crear ocupació juvenil. Per Méndez, el fet de facultar les ETT a fer contractes de pràctiques “comporta una desnaturalització de la seva funció” i “un agreujament de la precarietat laboral”.

Méndez també considera que, actualment, els polítics volen “arraconar” l’UGT perquè “és el principal obstacle” per “seguir retallant drets als ciutadans i als treballadors”. Al seu torn, el secretari general de la UGT de Catalunya, el moment de crisi actual no és comparable a cap altre moment viscut al llarg dels 125 anys d’història del sindicat, ja que ara la crisi és econòmica, institucional, política i territorial. Per Álvarez, el repte actual és aconseguir “que no ens treguin tots els drets que hem aconseguit al llarg d’aquests 125 anys”.

Els líders sindicals han alertat que s’ha demostrat que les retallades impulsades des dels governs són “inútils” i l’únic que han aconseguit, sota el seu parer, és “posar en perill la democràcia”. A l’assemblea de l’UGT en motiu del 125è aniversari també hi ha intervingut el secretari comarcal de la UGT del Maresme, Lluís Torrents, i l’alcalde, Joan Mora, que ha demanat ajuda a Cándido Méndez per resoldre el problema de les preferents. Una “estafa”, ha dit, que afecta “milers de persones a la ciutat” que han vist com “els han robat els estalvis de tota la vida”.