Mataró Notícies

Més de la meitat de les places de zona blava seran gratuïtes a l'agost

Més de la meitat de les places de zona blava seran gratuïtes a l'agost

Betty Doñate

Més de la meitat de les places d’aparcament de Mataró sotmeses a control horari i tarifari, és a dir les de la zona blava, seran gratuïtes tot el mes d’agost. L’empresa municipal PUMSA, que gestiona el miler de places de zona blava de la ciutat, ha pres aquesta decisió perquè a l’agost hi ha menys afluència de vehicles a la ciutat. Però aquests dies d’estiu i de vacances encara hi ha botigues obertes. Així que si no es fa que tota la zona blava del centre sigui gratuïta és perquè es vol potenciar la rotació de cotxes, com ha explicat la regidora de Mobilitat, Núria Moreno.

Les places d’aparcament gratuïtes aquest mes, el 58% del total, es troben a quatre zones del centre. Així no es pagarà per aparcar al carrers de Tetuan, Churruca, Lepant, Jaume Recoder, Argentona, a l’entorn de la Muralla, a la part alta de La Riera o al Carrer del Parc. Però en canvi, sí s’haurà de posar tiquet per deixar el cotxe una estona al Camí Ral o als carrers Llauder, Iluro o Unió.

L’Ajuntament informa d’aquestes zones blaves gratuïtes al seu web, però també in situ, ja que molts parquímetres estaran tancats tot el mes i ha col·locat cartells informatius a totes les màquines expenedores.