Mataró Notícies

Mataró posa en marxa un programa d'inserció laboral per a aturats de més de trenta anys

Mataró posa en marxa un programa d'inserció laboral per a aturats de més de trenta anys

Anna Gual

El Servei d’Ocupació de Mataró engega el programa “Connecta amb la feina”, un programa d’inserció laboral adreçat a persones d’entre 30 i 54 anys, en situació d’atur de llarga durada. La voluntat és poder aconseguir la reincorporació al mercat de treball de persones que fa més d’un any que es troben sense feina i que es troben inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya. Per aconseguir-ho, el programa aposta per l’acompanyament individualitzat, la millora de competències, la formació i suport en tècniques de recerca. L’objectiu és donar eines a la persona aturada per trobar feina, però fer-ho d’una forma personalitzada, avaluant cada cas de forma individual. Un altra dels punts forts del programa són les vistes a empreses. “Connecta amb la feina” posa en contacte a la persona participant amb empreses que oferten feina i ho fan en funció dels punts forts i aptituds de l’aturat.

El programa pretén incidir sobre una de les problemàtiques més difícils de combatre, la cronificació de l’atur. També pretén millorar l’autoestima i motivar a les persones que porten temps sense feina, per tal que segueixint formant-se i continuïn buscant el seu lloc dins el mercat laboral.

El programa “Connecta amb la feina” es va posar en marxa el 10 d’abril i finalitzarà el 30 de març de 2018. Compta amb una subvenció de 116.644,29 €. Les accions estan cofinançades pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.