Mataró Notícies

Mataró rep 3,6 milions d'euros de la Diputació de Barcelona per a obres i serveis fins el 2015

Mataró rep 3,6 milions d'euros de la Diputació de Barcelona per a obres i serveis fins el 2015

Eli Solsona

La Diputació atorga 3,6 milions d’euros per realitzar obres i serveis a Mataró fins el 2015. Es destinaran al mobiliari de la Biblioteca Antoni Comas, les obres del Pati del Cafè Nou, i al manteniment de diversos carrers, equipaments municipals i parcs. L’Ajuntament ha concentrat en els propers dos anys la major part de les actuacions a desenvolupar, a excepció del mobiliari de la biblioteca, que ja s’ha adquirit perquè el nou equipament municipal situat a l’antic Escorxador s’obrirà al públic el 3 de febrer. L’alcalde, Joan Mora, explica que aquests diners permetran fer la inversió que l’ajuntament no pot contemplar al pressupost de 2013 ni 2014 degut al pla d’ajustament.

L’adjudicació d’aquests diners per a fer inversions a la ciutat arriben a través del Pla de Concertació de la Xarxa de Governs Locals (2012-2015). Del total dels diners, més de mig milió d’euros seran per al subministrament d’equipament tècnic i mobiliari de la biblioteca; i 200.000 euros per a la urbanització de l’espai públic del pati del Cafè Nou. Els pràcticament 3 milions restants, seran per a actuacions de millora d’alguns carrers, d’equipaments municipals (com centres educatius o centres cívics) i de parcs i zones verdes. Aquestes últimes actuacions es concretaran properament perquè seran objecte de negociació entre el govern i l’oposició en el marc d’elaboració dels pressupostos del 2013 i 2014.

Pel que fa a la urbanització de l’espai públic del Pati del Cafè Nou, Mora ha apuntat que s’ha de fer el projecte i ha confiat que pugui ser una realitat abans de l’estiu.