Mataró Notícies

Mataró és escenari de la segona trobada de la xarxa de ciutats intel·ligents i innovadores

Mataró és escenari de la segona trobada de la xarxa de ciutats intel·ligents i innovadores

MataróNotícies.cat

Mataró acull la segona trobada de SmartCat Lab, o el que és el mateix, xarxa de ciutats intel·ligents i innovadores que pretenen fomentar que a les ciutats es puguin probar tecnologies emergents. Un projecte on hi guanyen les dues parts: d’una banda les empreses que poden provar la tecnologia amb la que treballen i per l’altra les ciutats que poden gaudir del servei. Ara per ara són 37 ciutats unides en el projecte, entre elles Mataró, que juntament amb Calella, són les úniques del Maresme.

Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions de la Generalitat, apunta que les ciutats tenen encara molts reptes per afrontar el futur i convertir-se en smartcities. Alguns exemples que posa Puigneró en els que queda feina per fer és en matèria de medi ambient i energia. En aquest sentit, el secretari de Telecomunicacions de la Generalitat explica que es podria evitar el malbaratament econòmic i de recursos adaptant la lluminositat dels fanals de carrer. Augmentant-la en les hores en les que hi ha més públic i rebaixant-la en les hores de la matinada quan la gran majoria és a casa.

A banda d'aquests reptes pel que fa al medi ambient,la notícia important que es va avançar al Smart Cat va ser la instal·lació de la fibra òptica de la generalitat al maresme de cara al 2018.