Mataró Notícies

Mataró s'adhereix a l'Economia Social i Solidària per produir i consumidor de manera democràtica, sostenible i solidària.

Mataró s'adhereix a l'Economia Social i Solidària per produir i consumidor de manera democràtica, sostenible i solidària.

Clara Sanchez

Mataró forma part de la trentena de municipis que han constituït la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària. L'objectiu és fomentar noves formes de produir i de consumir més democràtiques, solidàries i sostenibles, per fer una transició cap a un model econòmic més resistent als efectes de les crisis econòmiques. Entre els ajuntaments que en formem part estan Girona, Barcelona, Sabadell, Mataró, Mieres, Santa Coloma de Gramenet, Navàs, Cornellà de LLobregat o Argentona i Badalona. L'objectiu d'aquesta aliança municipal és impulsar un model socioeconòmic alternatiu transformador que contribueixi a reduir les desigualtats socials i territorials i a promoure una economia al servei de les persones i de la justícia global. L’alcalde David Bote ha assegurat que el passat cooperativista de Mataró i per tant aquesta base d’economia social és una aposta del municipi, que es veurà reforçada gràcies a la integració en aquesta xarxa.

La Xarxa representa el 44% de la població catalana i vol intensificar una estratègia territorial compartida, per fer de l'economia cooperativa un dels instruments principals de superació de les actuals desigualtats socials.