Mataró Notícies

Mataró serà la seu de la Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids

Mataró serà la seu de la Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids

Clara Sanchez

Mataró es converteix en la seu de la cinquena edició Seminari Internacional de la Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids RELAGRES. Una cita que se celebra anualment i que per primera vegada s’organitza fora del territori americà per instal·lar-se a Europa. La trobada tindrà lloc els propers dies 12 i 13 de juny i reunirà més de 250 responsables públics, gestors i altres actors de relleu i decisors de la gestió de residus, entre ells més de 80 delegats llatinoamericans de països com Xile, Uruguai, Argentina, Colòmbia, Brasil, Panamà o República Dominicana. El gerent del Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Carles Salesa, explica que la Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids consideren la planta de Mataró com un referent a nivell administratiu i d’instal·lacions.

Al llarg de dues jornades que tindran lloc al Tecnocampus es posaran sobre la taula casos d'èxit, experiències i principals reptes d'aquest sector. Tot plegat, en aquesta edició, centrat en la contribució dels residus al desenvolupament sostenible i al canvi climàtic. Un seminari que va destinat al sector públic i privat, i que pretén donar espais concrets per conèixer amb detall les realitats dels diferents països llatinoamericans explicades pels seus responsables públics directes. A més, està previst que es visitai el Centre Integral de Valorització de la comarca. El gerent del Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Carles Salesa, explica que aquesta cinquena edició Seminari Internacional de la Xarxa es tracta de l'esdeveniment més important que una delegació llatinoamericana de responsables públics de gestió de residus ha celebrat fins a la data al continent europeu.

Carles Salesa ha detallat que en diferents nivells, els països de l’Amèrica Llatina s’enfronten a dia d’avui als reptes que les plantes de tractament de residus del continent es trobaven ara fa unes dècades. És per això que l’objectiu és repassar la trajectòria recent de centres com el de Mataró per conèixer el procés d’actualització en la gestió dels residus.