Mataró Notícies

Mora esperona els afectats per les preferents de Caixa Laietana a recórrer a la justícia

Mora esperona els afectats per les preferents de Caixa Laietana a recórrer a la justícia

Eli Solsona

L’alcalde, Joan Mora, crida als afectats per les preferents de Caixa Laietana a recórrer a la justícia per intentar recuperar els seus estalvis. Mora ha fet aquestes declaracions després que el Consell de Ministres anunciés que la banca sanejada haurà de destinar 2.000 milions d’euros perquè els titulars de preferents puguin recuperar part dels seus estalvis (en el cas de Bankia s’ha establert una quitança mitjana del 38% de la inversió).

Els afectats de Caixa Laietana que van ser obligats a bescanviar les preferents per accions queden fora d’aquest anunci del FROB i, per tant, com a mínim de moment, queden sense possibilitat de recuperar els seus diners. Mora explica que el front comú format per tots els grups municipals seguirà pressionant a nivell polític per trobar una solució, però també esperona els afectats a portar el seu cas a la justícia.

D’altra banda, Mora s’ha referit a les declaracions fetes pel ministre Luis de Guindos. El titular d’Economia i Competitivitat va anunciar una “especial consideració” en el procés d’arbitratge pels afectats de Caixa Laietana que havien bescanviat les preferents per accions. Tot i que encara no s’ha concretat què voldrà dir aquesta “especial consideració”, Mora confia en les declaracions del ministre perquè entén que aquesta “doble estafa” no pot quedar impune.

L’alcalde també ha explicat que ha demanat una convocatòria de reunió per aquesta mateixa setmana de la comissió municipal que tracta el tema de les preferents. Tot i que no n’ha volgut avançar els detalls, ha avançat que posarà sobre la taula de quina manera es pot ajudar els afectats que no disposin de prou diners per portar el seu cas a la justícia.

L’anunci del FROB es va produir aquest divendres. S’ha establert una quitança mitjana del 38% per a les participacions preferents de Bankia i, del 36%, per al deute subordinat perpetu. A més, s’ha reduït el nominal de l’acció de Bankia de 2 euros a 1 cèntim.