Mataró Notícies

En directe

El Maresme tindrà noves formacions de la Garantia Juvenil a partir del setembre

Foto: svmontalt

El Maresme tindrà noves formacions de la Garantia Juvenil a partir del setembre

Betty Doñate

Molts joves que han acabat d’estudiar es troben perduts amb la seva nova situació i no saben ben bé com accedir al món laboral. La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés de tot aquest jovent al mercat de treball, oferint-los recursos, com poden ser les pràctiques en empreses o les formacions. A Catalunya, la gestió del programa va a càrrec de la Generalitat, que delega en les administracions o organismes privats les Cambra de Comerç. A Mataró, les inscripcions en aquestes pràctiques i cursos es poden fer a través del Consell Comarcal del Maresme, on a partir del setembre s’ampliarà l’oferta formativa per accedir al mercat laboral.

La Garantia Juvenil s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys que no estan ni estudiant ni treballant i que estan buscant feina o en procés d’ampliació d’estudis. Cada any, el programa proposa recursos de formació, orientació i acompanyament en la definició de projecte professionals, contractes en pràctiques en empreses d’aquí o de l’estranger que afavoreixen la inserció dels i les joves al mercat de treball o bé la millora de la seva formació i/o experiència laboral. En alguns casos, la contractació de joves en pràctiques la fan els ajuntaments. Però també hi ha les estades pràctiques a l’estranger – les LNT Mobilty- i les formacions que ofereixen les Cambres de Comerç.

A partir del setembre, s’impartiran a la comarca del Maresme cursos de diferents especialitats, alguns d’ells relacionats amb l’atenció als centres sanitaris – s’ensenyarà el necessari per ser zelador o per donar atenció sociosanitària. Però també hi haurà cursos per ser ajudant de perruqueria i estètica o per estudiar la instal·lació i manteniment de protecció contra incendis. Totes aquestes formacions que hi haurà al Maresme i que es poden fer a través del Consell Comarcal les impulsa la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a la comarca. 

Cal dir que les empreses catalanes que contractin joves beneficiaris de la Garantia Juvenil perquè facin pràctiques també poden obtenir avantatges i bonificacions en funció del tipus de contractació.

El que també s’ha obert és la convocatòria de subvencions per contractar el personal tècnic que haurà de difondre el serveis de la Garantia Juvenil, fer seguiment d’aquest jovent inscrit i d’oferir-los assistència. Aquests contractes de treball – subvencionats pel Servei Català d’Ocupació- seran a jornada completa i acabaran el 30 de juny de l’any vinent.