Mataró Notícies

Els Capgrossos, cap a embogir Sant Boi

Els Capgrossos, cap a embogir Sant Boi

MataróNotícies.cat

Els blaus actuaran demà diumenge, a partir de les 12h, en el marc de la Festa Major de sant Boi. Ho faran conjuntament amb els Castellers de Cornellà i els Xiquets de Reus. Els mataronins tenen previst tornar a portar a plaça castells de 8 i mig, pensant en l’actuació de l’aniversari on, si tot va bé, hi portarien els primers castells de 9 de la temporada.

Aquest és un cap de setmana força complet per la colla, que aquesta tarda ha participat també de la festa conjunta que fan Tot Mataró i Fundació Maresme. Una festa que serveix per celebrar els 35 anys del setmanari, presentar en societat el Capgròs d’en Santi i que alhora va acompanyada d’un taller de Castells a càrrec dels blaus. Un taller una mica diferent a l’habitual, acompanyat també de jocs perquè els més petits puguin experimentar amb els castells d’una forma diferent. 

Aquests són uns tallers que fan habitualment els Capgrossos en diferents contextos i que tenen com a objectiu donar a conèixer i difondre la cultura castellera, alhora que engrescar noves generacions. Aquest darrer és, segons el responsable dels tallers Xevi Matas, un objectiu molt important, sobretot a l'hora d’animar a la canalla, ja que són posicions que varien molt d’un any per l’altre.