Mataró Notícies

"Els periodistes i els mitjans de comunicació són aliats de les associacions"

"Els periodistes i els mitjans de comunicació són aliats de les associacions"

Helena Novellas

Els mitjans de comunicació són uns dels principals aliats de les associacions i de les entitats. Aquesta ha estat una de les conclusions unànimes que han expressat els periodistes maresmencs Sílvia Cóppulo, Carles Prats i Saül Gordillo. En aquest sentit, i en el marc d’una de les activitats dedicades al Juny Associatiu que se celebra a la ciutat, els periodistes han recordat la importància que ha de tenir la comunicació per les associacions municipals. Tot i així, el periodista i presentador del TeleNotícies Migdia de Televisió de Catalunya, Carles Prats ha volgut remarcar que la relació entre associacions i periodistes ha de ser “constant i rigorosa” per tal de poder establir vincles que faci que les entitats puguin intervenir en les rutines dels mitjans de comunicació.

Per aconseguir aquesta “fita”, la presentadora de ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, Sílvia Cóppulo, ha assenyalat que la clau de l’èxit està en saber diferenciar “allò que és notícia i allò que no ho és”. La periodista mataronina afirma que les entitats “han d’aprendre a comunicar” i per això convida a “explorar” per aconseguir que les seves informacions “traspassin les fronteres”.

Per la seva banda, Saül Gordillo, cap de continguts digitals de ‘El Periódico’ demana que les associacions “no s’obsessionin per sortir en els mitjans de comunicació”. En aquest sentit recorda la importància de les xarxes socials en la comunicació associativa. Segons el periodista, les entitats han d’entendre que “tenen entre les mans una eina de comunicació molt poderosa” i l’han de fer servir per donar cobertura a tot allò que els mitjans de comunicació nacional no poden arribar.
 

La xerrada a la Biblioteca Antoni Comas ha estat moderada per la presentadora d’aquesta casa, Maria Lluïsa Aranaz.