Mataró Notícies

Bach i Lloret es pengen la plata amb la selecció espanyola de waterpolo

Foto: RTVE

Bach i Lloret es pengen la plata amb la selecció espanyola de waterpolo

Marc Rodriguez Sedano

La selecció espanyola de waterpolo femení s’ha penjat la plata al mundial de Budapest després de caure a la final contra Estats Units per 13 gols a 6. Les guerreres de Miqui Oca no van poder donar la sorpresa i es van veure superades per les americanes, que van dominar en tot moment la final i no van deixar marge de maniobra a les espanyoles. El gran paper fet a Budapest pel combinat espanyol no va ser suficient per vèncer a una selecció d’Estats Units renovada, però que va demostrar més ofici. Superiors tècnica i físicament, més efectives de cara a porteria i tenint, fins i tot, un punt de sort, les americanes van obrir forat després del descans. Espanya només va poder resistir fins al final del segon quart, quan l’electrònic assenyalava una diferència mínima de 4 a 3. La jugadora de la selecció i el Centre Natació Mataró, Helena Lloret, assegura que les americanes van tenir més decisió des de l’inici de partit i això les va ajudar a fer-se amb l’or, segons Lloret, merescut.

El tercer quart començava amb una pilota al travesser per a les noies d’Oca, però, gràcies a la insistència espanyola, les guerreres van poder posar el 5 a 4 a l’inici del tercer període. Un gol que va donar esperances a les espanyoles, al mateix temps que motivava als Estats Units. Amb un parcial de 4 gols a 0, les noies que entrena Adam Krikorian van posar la directe per imposar un 9 a 4 tan dolorós com definitiu. Estats Units es va dedicar a gestionar la diferència i no patir per l’or. Mentre, Espanya intentava aguantar el xàfec, però no tenia forces per reaccionar.

La selecció espanyola s’ha acabat penjat la plata després de superar Grècia i Canadà a les eliminatòries. És la cinquena medalla per a la selecció espanyola, que ha comptat amb Helena Lloret i també la mataronina Marta Bach a l’equip.