Mataró Notícies

El Torrot Centre Natació Mataró, campió d'Espanya d'aigües obertes

El Torrot Centre Natació Mataró, campió d'Espanya d'aigües obertes

Josep Maria Spà

El Torrot Centre Natació Mataró es proclama campió per quart any consecutiu del Campionat d’Espanya d’aigües obertes. Tot i l’èxit en equip, individualment la prova no ha anat tal i com s’esperava. Guillem Pujol ha acabat en sisena posició, fet que el deixa lluny d’assolir una plaça pel Mundial de Budapest.

L'equip de llarga distància del Torrot Centre Natació Mataró ha tornat a dominar el campionat espanyol d'aigües obertes que s'ha disputat aquest cap de setmana a Banyoles. Ho ha fet guanyant les proves dels 5 i dels 10 km per equips, i portant els seus 3 nedadors entre els primers classificats de les respectives curses. Però l'exit per equips no s'ha acabat de traduir en l'èxit individual, tal i com s'esperava.

De fet el jove Guillem Pujol, màxim aspirant a la plaça pel Mundial de Budapest, ha vist com la seva sisena posició de Banyoles el deixa gairebé sense opcions, a l'espera de la decisió final del seleccionador espanyol. De fet ara mateix tindria més números de participar-hi el seu company Roger Rabassa.

El veterà nedador, tot i no tenir la mínima en el campionat espanyol celebrat a la piscina olímpica del Centre Natació Mataró el passat mes de febrer,  té com a punts a favor la segona plaça d'aquest cap de setmana i una bona actuació a nivell internacional amb la prova dels 25 km disputada fa 15 dies a França.

A Banyoles Rabassa va acabar primer absolut i segon de la general, superat pel nedador de categoria júnior Gaspar Andrade.

Rabassa completava la prova amb un temps de 1 hora 55 minuts i 32 segons. 4 menys que Santi Betancor del Metrople i 10 menys que Carlos Rivera del San Vicente. Fora del podi, en sisena plaça, va quedar Guillem Pujol que aspirava a la 1a plaça, però que va arribar finalment a més de 15 segons del guanyador. El també nedador del Centre, Adrian Gonzàlez va completar la bona feina de l'equip amb una novena plaça, quedant-se a 16 segons del podi.

A la prova dels 5km Pujol va ser el millor mataroní ocupant la 5a plaça de la general. Antonio Arroyo va ser-ne el guanyador, mentre que Rabassa i Gonzàlez van ser 7è i 8è respectivament.