Mataró Notícies

Els millors ciclistes del moment tornaran a passar per Mataró durant la Volta a Catalunya

imatge d'arxiu

Els millors ciclistes del moment tornaran a passar per Mataró durant la Volta a Catalunya

Josep Maria Spa

Mataró tornarà a ser escenari de la sortida d’una etapa de la Volta Catalunya. Serà dimecres, encara que dilluns ja veurà passar el pilot durant la primera etapa. D’aquesta manera, Mataró i el Maresme seran un any més un dels punts de referència de la prova. De fet, Mataró serà la seu d’una sortida per quart any consecutiu i Calella sent la sortida de les darreres cinc edicions. Durant aquests anys, la Volta ha crescut esportivament i s’està recuperant de la crisi patida. És per aquest motiu, que des de l'organització valoren el paper que ha fet la ciutat i la comarca durant les darreres edicions per rebre la Volta amb els braços oberts quan pitjor estava. Una competició que ara cada vegada volen organitzar més ciutats.

Una vegada més, la Volta forma part del calendari UCI World Tour. Per aquest motiu, hi participaran els divuit millors equips del món, a més de set de convidats, i un total de 192 ciclistes. Entre ells, alguns dels millors ciclistes del pilot com ara Contador, Froome o Valverde. Un autèntic reclam pels amants de l'esport i pels més petits. De fet, des del consistori matraoní es fa una crida a les escoles perquè surtin el proper dimecres a veure la sortida de primera mà.

Dilluns la sortida neutralitzada es farà des de la Riera del Capaspre de Calella a dos quarts menys cinc d'una de migdia, i l'arribada es preveu a partir de tres quarts de cinc de la tarda.

Dimarts a la nit, després de l’etapa cronometrada per equips de Banyoles, els ciclistes ja faran nit a Mataró per dimecres començar a ocupar el camí de la Geganta a primera hora. La sortida neutralitzada de la tercera etapa, amb final a La Molina, es farà a partir de dos quarts de dotze del migdia.