Mataró Notícies

Helena Lloret, als penals, classifica Espanya per la semifinal del Mundial

Helena Lloret, als penals, classifica Espanya per la semifinal del Mundial

Sergi Ruiz

Helena Lloret dóna el passi a semifinals del Mundial de Budapest a la selecció espanyola de waterporlo. L’argentonina va transformar l’últim llançament de la tanda de penals que va significar la victòria d’Espanya contra Grècia i la possibilitat de lluitar per medalles. Un partit dur en què el combinat de Miki Oca va haver de treballar de valent per evitar que les gregues s’escapessin al marcador. Un partit que començava amb gol per les espanyoles, però que ràpidament Grècia aconseguia remuntar per marxar al descans amb un 5-4 favorable. La segona meitat de partit seguia amb la mateixa igualtat que feia que Grècia arribés als instants finals del partit només un gol per davant de les espanyoles. A falta de cinc segons per arribar al final del partit, Judith Forca faria el 10 a 10 al qual Espanya va forçar la tanda de penals.

Una loteria que tindria dos noms propis com a protagonistes de la tanda de penals: Laura Ester i Helena Lloret. La portera del Sabadell aturava el quart penal de Grècia i li donava l’opció a Helena Lloret de classificar la selecció per les semifinals. La nova jugadora de La Sirena CN Mataró. Un potent xut amb el braç esquerra i picant a l’aigua va acabar entrant per l’escaire esquerra de la porteria defensada per Chrysoula Diamantopoulou.

Un gol que des va desfermar l’alegria entre el combinat espanyol, ja que suposava la victòria contra Grècia i el passi a semifinals. Unes semifinals que enfrontaran les espanyoles amb la selecció del Canadà per buscar un lloc a la final. La cita serà dimecres a les 22 de la nit.