Mataró Notícies

La Festa de l'Esport inclusiu demostra que no hi ha barreres possibles

La Festa de l'Esport inclusiu demostra que no hi ha barreres possibles

Josep Maria Spà

Mataró ha celebrat aquest dissabte la primera Festa de l’Esport Inclusiu. Ho ha fet amb una matinal poliesportiva per reivindicar les mateixes oportunitats per tothom. En aquest cas davant unes malalties de salut mental que afecten a una quarta part de la població. A través de l'esport s'ha volgut fer evident que no hi ha barreres possibles. Jordi Escrig, director tècnic de l’àrea de salut mental del Centre de Formació i Prenció destaca que la importància d’aquesta mena d’actes radica en demostrar que les persones amb malalties mentals estan capacitats per realitzar qualsevol tasca i trencar estereotips negatius envers a les persones que pateixen aquestes malalties.

Durant la jornada es van realitzar partits de futbol i bàsquet 3x3, bitlles catalanes i escas. Una jornada a la qual hi van assistir Paco Clos, exjugador mataroní del FC Barcelona, i Pepito Ramos, exjugador del conjunt blaugrana i del RCD Espanyol. Joan Sella, membre de l’organització de la primera Festa de l’Esport Inclusiu, explica que amb aquestes activitats esportives es vol normalitzar els problemes de salut mental.

La Festa de l’Esport Inclusiu ha estat organitzada pel Fòrum de la Salut Mental amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i diverses entitats de la ciutat i de la comarca. Durant la festa que va tenir lloc el dissabte al matí també es va fer un sorteig amb premis com dinars, viatges en helicòpter per Barcelona o samarretes signades per Neymar, Albert Ramos o Carles Aleñà.