Mataró Notícies

L'esport del segle XIX i XX, protagonista del darrer llibre de Santi Carreras

L'esport del segle XIX i XX, protagonista del darrer llibre de Santi Carreras

Josep Maria Spà

Mataró ja disposa d'un llibre que explica l'esport mataroní, des de principis dels segle XIX. Més de cent anys de l'esport a Mataró 1802-1950 volum 1 és el títol. I el seu autor és el periodista Santi Carreras, que va acabar el primer volum el 2003, tot i que el llibre no ha vist la llum fins aquest 2017. Un primer volum a través del qual el lector pot conèixer l'evolució de l'esport mataroní des dels seus inicis, a principis de segle XIX quan l'esport mataroní era monopolitzat per l'esport individual i per classes benestants.

Durant la presentació realitzada a la sala d'actes de la Fundació Iluro, el catedràtic en Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, molt vinculat amb la ciutat de Mataró, Miquel de Moragas va descriure la manera de fer periodisme del mataroní Santi Carreras , que de fet es pot veure en les 400 pàgines del primer volum.

La intenció de Carreras és treure el segon volum, que encara no té definit en quin període, però que ja té molt avançat després de la feina de recerca inicial.