Mataró Notícies

Mataró ja preserva els arxius radiofònics de Josep Gomà

Mataró ja preserva els arxius radiofònics de Josep Gomà

Josep Maria Spà

L'alcalde de Mataró, David Bote, i els germans Josep i Antoni Gomà Nassarre, van signar la setmana passada l'acta de donació dels guions radiofònics de l'esport mataroní escrits pel seu pare, Josep Gomà i Carol. Una donació acceptada pel ple municipal de l'Ajuntament de Mataró el passat mes d’abril i que permetrà la seva consulta, tot i que part d'ella ja havia estat publicada en mitjans com el Tot Mataró o reproduïda una part per exemple en el documental fet per m1tv "60 anys de la Nit de l'Esport". L’alcalde de la ciutat, David Bote, ha destacat la importància de la sessió d’aquest fons documental.

En els 111 volums escrits per aquest propulsor del periodisme esportiu a la ciutat de Mataró, s'hi poden consultar els guions del programa radiofònic Carnet Deportivo de Ràdio Maresme, primer, i Ràdio Mataró després. Es tracta d'uns guions completats amb uns índexs que faciliten la recerca d'informació o resultats.

En l'acta de donació es transmeten a l'Ajuntament els drets a la possessió i propietat dels guions, així com els drets de reproducció, distribució i comunicació pública de les seves imatges, per qualsevol mitjà i qualsevol modalitat d'explotació.