Mataró Notícies

Mataró viu la festa del ciclisme gràcies a la Volta a Catalunya

Mataró viu la festa del ciclisme gràcies a la Volta a Catalunya

Sergi Ruiz

Centenars de persones de totes les edats, algunes amb bicicleta inclosa, s’han congregat aquest matí entorn al Nou Parc Central i el Camí de la Geganta per veure, fer-se fotografies i demanar autògrafs a alguns dels millors ciclistes del panorama mundial com ara Alejandro Valverde, Alberto Contador, Mikel Landa o Chris Froome. Uns ciclistes que avui s’han congregat a Mataró per protagonitzar la sortida de la 3a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. Una etapa que ha arrencat al Camí de la Geganta a quarts de dotze del matí i que connecta Mataró amb La Molina. Una competició d'ampli prestigi nacional i internacional que per quart any consecutiu ha convertit la capital del Maresme en una autèntica festa del ciclisme. Una prova que, segons explica l’alcalde de Mataró, David Bote, sempre té molt bon acollida per part de la població i que a més permet promocionar la ciutat a nivell internacional.

La tercera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya té un total de 188’3 kilòmetres i serà la primera etapa de muntanya de la competició. Una etapa que enllaça Mataró amb Alp, a La Molina. Una etapa que com explicava el director de la Volta, Rubén Peris, al Viu la Vida dia a dia, serà una etapa dura i que pot començar a marcar diferències en els primers llocs de la classificació.

Una Volta Ciclista a Catalunya abans que arranqués la tercera etapa tenia com a líder general al ciclista belga Ben Hermans, de l’equip BMC, després que el Movistar Team hagi estat penalitzat amb un minut. El motiu de la penalització és que ahir, Jose Rojas, Andrey Amador i Nelson Oliveria, tots tres del Movistar Team, van ajudar-se entre ells amb empentes, fet que el reglament no permet. Els tres ciclistes ja van ser penalitzats ahir, però la sanció s’ha fet extensiva a la resta de l’equip.