Mataró Notícies

La Biblioteca Antoni Comas presenta un món d'éssers diminuts fabulosos

La Biblioteca Antoni Comas presenta un món d'éssers diminuts fabulosos

MataróNotícies.cat

Durant aquest mes d'agost podem veure a l’exposició ‘Éssers diminuts fabulosos’ a la Biblioteca Antoni Comas. La mostra aporta informació sobre sis personatges de la mitologia catalana: el follet, el minairó, el dimoni boiet, la petita dama, el Perot i la Caterineta. Es tracta d’uns éssers eteris, que, segons la tradició oral, viuen a la natura. Tenen una naturalesa fabulosa i diminuta i, en l’exposició es pot conèixer com són, on es poden trobar i què s’explica d’ells.

Segons la Directora de la Biblioteca Antoni Comas, Silvia Barragán, la mostra també compta amb una tria de relats que exemplifiquen les relacions que han mantingut aquests espècimens amb els humans.

Aquesta exposició de butxaca està realitzada amb caixes de vi apilades i, col·locades de tal manera que els visitants la veure des de veure des de diferents angles. La informació està disposada en cinc escenes on es presenten cada un dels personatges en el seu hàbitat. A més, disposa de fulletons explicatius de cada ésser mitològic i d'un recull de contes relacionats.

Les velles creences d’arrel mitològica han deixat empremta en la nostra manera de pensar i, en aquest conjunt de diorames, podem coneixem qui i què són, amb la qual cosa també es promou la literatura en català més popular.

L’exposició, que s’ha pogut veure ja en altres biblioteques catalanes, és una idea de Tantàgora, una empresa que es dedica a crear, produir i difondre maneres de promoure la literatura catalana a través de diferents disciplines artístiques.