Mataró Notícies

La ciutat comença a pintar-se de groc per mostrar el seu rebuig a la LOMCE

La ciutat comença a pintar-se de groc per mostrar el seu rebuig a la LOMCE

Alba Garcia

Més de 400 persones assisteixen a la cercavila que ha organitzat la Marea Groga del Maresme per donar suport a la campanya Pintem la ciutat de groc. L’itinerari ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament on aquesta nit tindran lloc diferents concerts de grups de la comarca com els Ebri Knight, la Batucada Luta Sem Pausa i Rumba Gitana de Mataró. Després de les actuacions els maresmencs acamparan en aquest espai per reivindicar i evitar la posada en marxa de la LOMCE i acabar amb les retallades en educació pública per part de la Generalitat. Bernat Aranyó, portaveu de l’assemblea Groga a Mataró, ha convidat a la ciutadania a participar per “evitar aquestes mesures franquistes”.

ICV-EUiA ha donat suport a les mobilitzacions de l’Assemblea Groga que tindran lloc durant els propers dies. El cap del grup dels ecosocialistes, Esteve Martínez, ha assistit al cercavila d’aquest vespre per mostrar el seu recolzament.

D’altra banda, Aranyó ha explicat que des de l’Assemblea Groga han mantingut un primer contacte amb el regidor d’educació, Pere Galbany, per participar en el procés participatiu per elaborar el disseny del futur Mapa Escolar que es va engegar el passat dijous. El portaveu de l’assemblea assegura que el regidor els ha negat l’entrada als consells de ciutat perquè per participar és imprescindible formar part d’una entitat adherida a l’ajuntament.