Mataró Notícies

La Generalitat demanarà a l’Estat la creació de nous jutjats, un d'ells a Mataró

La Generalitat demanarà a l’Estat la creació de nous jutjats, un d'ells a Mataró

MataróNotícies.cat

Generalitat de CatalunyaLa Generalitat demanarà al govern de l’Estat, que és qui en té les competències, la creació de nou jutjats de nova creació i dues seccions del Tribunal Superior de Justícia per alleugerir la situació de col•lapse que es viu en alguns municipis. A la llista de prioritats hi ha casos com els de Mataró, Badalona, Granollers, Girona o Mollet, on es preveu un trasllat d'edifici per tenir més espai. Ho ha explicat en declaracions a La Xarxa el conseller de Justícia, Carles Mundó, que ha aclarit que en la majoria dels casos es tracta de jutjats de família. A l'espera que el Ministeri doni una solució, Mundó reclama que, com a mínim, hi destinin jutges de reforç.

De moment, Mundó explica que la resposta del govern espanyol és que està en funcions i no pot prendre aquestes decisions. Una resposta que segons el conseller de Justícia són excuses de mal pagador perquè encara que l’executiu de l’estat estigui en funcions ja ha fet realitat altres acords. En aquest sentit recorda que es tracta d’una necessitat per als ciutadans i una reclamació per part dels òrgans judicials.

Des de justícia de la Generalitat s’ha demanat al ministeri de Justícia la creació de 9 jutjats nous a municipis on hi ha més deficiències.