Mataró Notícies

L'Associació Planeta és la protagonista del Dia del Cooperant

L'Associació Planeta és la protagonista del Dia del Cooperant

lauren39b70214563

Mataró va commemorar ahir al vespre el Dia del Cooperant amb la xerrada “L’aigua, element de transformació per Oussouye”. Durant la conferència, l’Associació Planeta va relatar en quin punt de construcció es troba actualment el pou que ha de servir per abastir d’aigua sis poblats del departament d’Oussouye al Senegal. El president de l’Associació Planeta, Idrissa Djiba, va afirmar que l’Ajuntament de Mataró es va implicar des del primer moment en aquest projecte per ajudar als joves agricultors i ramaders de la zona. Djiba també va assegurar que la fase més important de construcció ja està feta i que només queda construir les canalitzacions per abastir d’aigua els cinc pobles que falten.

A l’acte també hi va assistir la regidora de Benestar Social, Convivència i Política d’Habitatge, Isabel Martínez que va voler destacar la importància que té per Mataró haver en aquest projecte de cooperació. Martínez va explicar que els cooperants són migrants residents a Mataró que han volgut treballar amb cooperants del seu país, Senegal, i s’han encarregat tant de la contractació de mà d’obra senegalesa, com de la construcció i la fiscalització del projecte. A més, la regidora també va voler emfatitzar que projectes com el de l’Associació Planeta ajuden a cohesionar persones que han vingut d’altres països, gent que viu en altres països i els catalans.

L’Ajuntament de Mataró va decidir l’any 2010 per invertir en la construcció del pou d’aigua al departament d’ Oussouye que ha d’abastir a sis poblacions de la zona.