Mataró Notícies

Més de 85.000 mataronins estan convocats a participar a les eleccions europees

Més de 85.000 mataronins estan convocats a participar a les eleccions europees

MataróNotícies.cat

Més de 85.000 mataronins estan convocats a participar a les eleccions europees aquest diumenge. D’aquest cens d’electors, 300 són comunitaris no espanyols i 1300 són joves que podran exercir el seu dret a vot per primera vegada. A Mataró hi haurà 101 meses, 27 menys que a les últimes eleccions perquè s’han agrupat perquè totes tinguin un nombre més equitatiu d’electors. Les meses estaran agrupades en 75 seccions distribuïdes en 33 col•legis electorals.
Una quinzena de seus electorals han canviat d’ubicació respecte les últimes eleccions, que van ser les del Parlament de 2012.

Com a novetat, aquest any es pot consultar a través del whatsapp d’atenció ciutadana en quina mesa i seu electoral correspon exercir el dret a vot. Així doncs, enviant la paraula “Cens: número de NIF” al número 687 200 100, es rep un missatge amb la informació i un plànol per arribar-hi.

Durant la jornada electoral s’instal•larà al vestíbul de l’Ajuntament una pantalla de dades on es publicaran els resultats de participació a les 14h i a les 18h. Les primeres dades sobre l’escrutini estaran disponibles a partir de les 23h i es podran consultar també a través del web municipal.

Com en anteriors comicis electorals, la Creu Roja i l’Ajuntament ofereixen un servei d’acompanyament a les persones amb mobilitat reduïda perquè puguin exercir el seu dret a vot.

L’Ajuntament ha contractat persones en atur per treballar durant el dia de les eleccions. Ho faran com a representants de l’Administració i la seva funció principal serà la de passar dades sobre com es desenvolupa la jornada electoral. Donada la situació d’atur que pateix la ciutat s’ha optat per fer un procés de selecció extraordinari i seleccionar persones que no tinguin feina i no rebin cap prestació per desocupació.

Un cop seleccionades, aquestes persones han assistit a un curs de formació per aprendre a transmetre dades per mitjans electrònics, fer des de casa un simulacre de transmissió de dades via PDA i assistir a una sessió formativa sobre les tasques de representant de l’Administració. Curs obligatori que han hagut de passar totes les persones seleccionades. El número de persones contractades i la retribució estan determinades pel govern de l’Estat.