Mataró Notícies

Mataró recull més vidre i envasos, però segueix lluny dels objectius

Foto: Ajuntament de Mataró

Mataró recull més vidre i envasos, però segueix lluny dels objectius

Betty Doñate

Com el conjunt de la comarca, Mataró també es troba lluny d’assolir els objectius plantejats per la Unió Europea per al 2020, pel que fa a la recollida selectiva dels residus. Si la mitjana de Catalunya es situava l’any passat en el 38,53%, en el cas de la capital del Maresme aquesta xifra era del 32,07%. Però no tot són dades negatives: el 2016 es va recollir a Mataró més vidre i més envasos lleugers que l’any anterior, un fet que s’atribueix al major desplegament de contenidors de selectiva al carrer, segons informa el consistori.

En canvi, l’any passat es va recollir menys paper i cartró que el 2015. En aquest cas, l’Ajuntament ho atribueix als furts que es produeixen als contenidors per part de persones que en recullen per vendre’ls pel seu compte i treure’n profit. Però també s’ha recollit menys matèria orgànica. En aquest cas, el consistori informa que preveu revisar el servei de recollida comercial de l’orgànica, per corregir possibles desajustos en aquest.

Precisament, l’Ajuntament de Mataró s’ha proposat doblar les xifres de recollida a la ciutat en tres anys. L’objectiu és passar de recollir el 34% de la brossa de manera separada a fer-ho en un 60%, el que obliga la normativa europea per al 2020. Per aconseguir-ho, el consistori ha engegat el Pla d’acció per millorar l’estat de neteja i la recollida de residus a la ciutat. El projecte preveu donar formació als treballadors de la neteja de Mataró, però també fer campanyes informatives i de sensibilització per motivar el reciclatge entre els ciutadans.

En aquest sentit, l’Ajuntament també va posar en marxa el juny passat una campanya informativa i de sensibilització sobre el servei de recollida de trastos vells per millorar l’estat de neteja de la ciutat de Mataró.