Mataró Notícies

En directe

Mataró reivindica la importància dels museus de la ciutat en el Dia Internacional dels Museus

Mataró reivindica la importància dels museus de la ciutat en el Dia Internacional dels Museus

Marc Rodriguez Sedano

Avui, 18 de maig, és el Dia Internacional dels Museus. Una data que Mataró vol aprofitar per donar a conèixer tota l’oferta de museus que té la ciutat i acostar-la al públic, perquè són espais que ajuden a l’enriquiment cultural. És per això que la direcció de Cultura, amb la participació del Museu Arxiu de Santa Maria, el Museu de Mataró i la Fundació Iluro, ha programat 16 activitats que es faran als diferents equipaments museístics i a sales d’exposicions des d’avui mateix i fins el proper diumenge, 21 de maig, aprofitant que dissabte és la Nit dels Museus. El director del Museu Arxiu de Santa Maria, Nico Guanyabens, creu que commemorar aquesta data és important per fer rellevant tota l’oferta cultural que hi ha als museus i donar-la a conèixer a tots els públics.

La segona edició de la Nit dels Museus se celebrarà amb activitats que van des de visites teatralitzades al Museu de Gènere de Punt a Can Marfà, fins a una gimcana musical a la Fundació Iluro, passant per diverses exposicions i un concert que fusiona flamenc i jazz al Pati de Ca l’Arenes. Una oferta que, segons explica Anna Capell, directora del Museu de Mataró, permet recórrer la ciutat des de les cinc de la tarda fins les 12 de la nit.

A més d’aquestes, també hi haurà activitats als equipaments de Can Serra, Can Palauet i la Nau Gaudí. Totes les activitats són gratuïtes, però amb aforament limitat. Per això es recomana reservar l’assistència a través del web de cultura de l’ajuntament.

Mataró Ràdio se suma al Dia Internacional dels Museus amb una programació especial. Des de Can Marfà Gènere de Punt s'emetrà el programa Viu la Vida Dia a Dia (de 9 del matí a 12 del migdia) i el programa La Tarda de la Xarxa (de 16 a 19 de la tarda). Tots dos programes realitzaran un programa monogràfic sobre els museus de Mataró per divulgar la importància que tenen aquests equipaments per a la ciutat.