Mataró Notícies

L'Ajuntament fa més accessible el seu web per a persones discapacitades

L'Ajuntament fa més accessible el seu web per a persones discapacitades

Clara Sanchez

El web de l’Ajuntament afegeix un programari que millora l’accessibilitat per a persones discapacitades. L’Ajuntament de Mataró és el primer de Catalunya en aplicar aquest sistema. El nou programari, anomenat inSuit, proporciona una capa d’informació semàntica personalitzada per experts en accessibilitat. D’aquesta forma, l’usuari amb algun tipus de discapacitat, pot accedir d’una forma senzilla i gratuïta als continguts del web municipal. El programari treballa des del núvol de forma que s’actualitza de forma constant i permet que l’usuari gaudeixi de forma instantània de les darreres millores sense necessitat d’instal·lar cap complement al seu equip informàtic. Ho ha explicat l’alcalde David Bote al programa d’aquesta casa Radioafònics.

Les ajudes del programari fan que el web llegeix a l’usuari el contingut i les opcions disponibles el que possibilita l’accés als continguts i la navegació sense necessitat de veure la pantalla, l’usuari pot parlar al web per navegar o dirigir-se al web a través de sons i pot navegar mitjançant el teclat sense necessitat d’utilitzar el ratolí, entre altres possibilitats.

Membres de la Taula d’Accessibilitat van poder provar el nou programari. El cost d’aquest software és de 6.000 € el primer any d’implantació.