Mataró Notícies

Joan Rangel aposta per una revisió del Pacte de Mobilitat del Maresme

Joan Rangel aposta per una revisió del Pacte de Mobilitat del Maresme

Eli Solsona

El PSC proposa revisar el pacte per la mobilitat impulsat per l’anterior govern del consell comarcal del Maresme perquè el context polític i econòmic ja no és el mateix. Així ho ha expressat el número 3 dels socialistes, Joan Rangel.

Considera que la conjuntura actual marca aquesta necessitat de revisar l’acord i donar respostes als problemes de mobilitat perquè la crisi obliga a invertir el diner públic de la millor manera possible. En aquest sentit, ha reiterat una vegada més que el Maresme no es pot permetre el luxe de perdre els 400 milions d’euros que l’estat va acordar amb la Generalitat, diners que acompanyaven el traspàs de la nacional 2 i que havien de servir per convertir-la en una via urbana.

Joan Rangel també considera que el futur econòmic passa necessàriament per un canvi de model productiu. En aquest sentit, ha retret a CiU i PP no tenir un programa clar del que cal fer i, per evidenciar que els socialistes sí que tenen clar per on cal anar, ha posat el TecnoCampus com a exemple d’aliança entre l’educació i la innovació i l’emprenedoria. Per Rangel, Mataró ha de jugar el paper de motor del territori i ha de liderar aquest canvi de model econòmic exercint la seva capitalitat.

El candidat socialista ha tornat a reivindicar els més de 186 milions d’euros que l’estat ha invertit al Maresme durant les dues legislatures de Rodríguez Zapatero i ha assegurat que “mai cap govern ha invertit tant a la comarca”. D’aquests, 64 milions s’han destinat a projectes de millora del litoral i la costa, 30 milions al TecnoCampus i Cetemmsa, pràcticament 32 a millorar les estacions de tren.