Mataró Notícies

La Diputació finançarà el mobiliari de la nova biblioteca, que preveu obrir a finals d'any

La Diputació finançarà el mobiliari de la nova biblioteca, que preveu obrir a finals d'any

Eli Solsona

S’endarrereix el calendari inicial i el govern compta amb poder inaugurar la biblioteca pública Antoni Comas abans que acabi l’any. Durant una visita a l’antic Escorxador, espai que acull el nou equipament, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha confirmat que l’ens supramunicipal farà una aportació econòmica per dotar la segona biblioteca pública de mobiliari i també per arranjar els entorns.

El projecte contempla la urbanització interior del recinte que envolta la Biblioteca Antoni Comas i l’adequació dels accessos de vianants a les diverses dependències que conformen l’equipament. L’espai a urbanitzar té una superficie de 7.550 m². El recinte quedarà enllestit amb la instal•lació de l’enllumenat públic i el mobiliari urbà. A més, també cal dotar la biblioteca de mobiliari i de fons bibliogràfic. L’alcalde, Joan Mora, ha explicat que la quantitat econòmica de totes aquestes actuacions pendents s’està acabant de detallar perquè, tenint en compte la situació econòmica, s’estan intentant rebaixar costos.

Durant la seva visita a Mataró, Salvador Esteve s’ha reunit amb l’alcalde i tot l’equip de govern per conèixer l’actualitat de la ciutat. A més a més de confirmar l’aportació econòmica a la futura biblioteca, la Diputació de Barcelona també ha finançat l’arranjament d’un mur de contenció de la Riera de Sant Simó, fa una aportació econòmica al Consell Econòmic i Social i també elaborarà un Pla de Mobilitat per la vinguda del Corte Inglés.