Mataró Notícies

El CCM inaugura una planta per transformar el biogàs en energia

El CCM inaugura una planta per transformar el biogàs en energia

MataróNotícies.cat

L'Estació depuradora d'aigües residuals de Mataró incorpora una planta de valorització de biogàs que permetrà reduir el consum elèctric en un 37 per cent. El Consell Comarcal del Maresme ha construit aquesta planta que transforma en energia elèctrica i energia tèrmica el biogàs que es produeix en el procés de tractament de l'aigua. Ara per ara la planta compta amb 4 microturbines però abans que acabi l’any se n’ha d’incorporar una cinquena i de cara al 2018 una sisena que permetra que l’estalvi energia elèctrica arribi al 55 per cent. El conseller de Medi Ambient, Josep Triadó, ha assegurat que els esforços dels darrers anys s’han destinat a sanejar les aigües residuals de la comarca i que ara és el moment de treballar de manera més eficaç i sostenible.

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, ha celebrat la inauguració de la nova planta de valorització de biogàs. Martínez ha detallat que a banda dels beneficis mediambientals d’aquesta planta, permet reduir la dependència de les companyies elèctriques i estalviar. Com dèiem, les quatre microturbines que ja han entrat en funcionament generen més de 1.900 MWh a l’any, el que representa un 37% del consum de l’estació depuradora d'aigües residuals de Mataró, o el que és el mateix, un estalvi de 72.686 euros anuals.

Un cop s’hagin instal·lat les 6 microturbines s'assegurarà el 55% de l'energia que consumeix i incrementarà l'estalvi fins als 118.718 euros anuals.

La planta de cogeneració instal·lada a la Depuradora de Mataró ha comptat amb un pressupost de 616.198 euros, el 90,5% aportat per un PUOSC i el 9,5% restant pel Consell Comarcal del Maresme.

Etiquetes: